Faalangst Rijopleiding

Het aantal mensen met faalangst groeit hard omdat er steeds meer wordt verwacht van mensen. Door de jaren heen merk je steeds meer dat mensen op gaan zien om achter het stuur plaats te nemen. In de meeste gevallen (85%) ontstaan deze problemen geleidelijk als gevolg van onvoldoende ervaring en routine.

Wat is faalangst?

Je hebt lang geoefend om het zover te brengen. Je weet dat je het kan, maar toch heb je in je achterhoofd dat knagende gevoel, dat het toch niet goed zal gaan. Je gaat in de auto zitten en opeens weet je helemaal niets meer. Je bent zo zenuwachtig, dat je de auto niet eens meer in de versnelling kan zetten. Of je kan niet eens meer normaal nadenken, zodat je de opdrachten van je examinator niet goed kan uitvoeren.
Komt je dit bekent voor? Dan heb jij waarschijnlijk last van faalangst.

Soorten faalangst

Faalangst bestaat in vele verschillende vormen. Faalangst door druk van buiten af, of misschien heb je wel iets meegemaakt, waardoor je steeds weer zenuwachtig wordt. Ook kan faalangst genetisch zijn. De instructeur van Lespunt Rijopleidingen is getraind in het herkennen van de soorten faalangst en weet precies hoe we hiermee moeten omgaan, en is gespecialiseerd in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst.
Samen kijken ze naar de bron van de faalangst en zullen samen proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, dat je zenuwen tijdens je examen zoveel mogelijk zijn verminderd.

Fouten maken is niet erg

Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding wordt hier ook met regelmaat op gewezen, zelfs de instructeur maakt wel eens een foutje.

Zenuwen helemaal wegnemen lukt nooit

Het is onmogelijk om je zenuwen helemaal bij je examen weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter faalangst als de zenuwen zo erg zijn dat je niet meer normaal kan functioneren. Wij zullen je dan ook zoveel mogelijk begeleiden bij je faalangst, zodat je je examen zo goed mogelijk kan doorlopen.

Speciaal Examen

Bij het CBR kennen ze een speciaal examen voor faalangst. Dit examen is niet gemakkelijker, maar je krijgt wel de kans om tijdens je examen je zenuwen weer in orde te krijgen. Wij hebben de mogelijkheid jouw dit aan te bieden.

Schaam je niet voor faalangst, praat er over!

Wij praten liever over faalangst dan dat we de leerling aan laten modderen en er op het examen achter moeten komen. Gelukkig komt het met een tussentijdse toets vaak naar voren zodat wij voor het examen toch nog kunnen bijsturen.

Prijzen voor faalangst rijlessen

Wij bieden de faalangst opleiding aan tegen de normale lesprijs, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Ook kan je bij faalangst gewoon kiezen tussen pakketten en losse lessen. Er zal dus wat de prijs betreft geen verschil worden gemaakt tussen de standaard en de faalangst opleiding. Het CBR examen is wel een paar tientjes duurder de prijs vind je in de prijslijst.

Aanmelden voor faalangst rijopleiding

Ben je geïnteresseerd in onze faalangst rijopleiding? Meld je dan aan hier aan en probeer een faalangst rijles.