Autorijlessen

Per week volgt u 1 of meerdere lessen. Een rijles duurt 60 minuten. Ook bestaat de mogelijkheid om ‘Blokuren’ te rijden. Een blokuur is een “dubbele” rijles en duurt 90 of 120 minuten. Het is gebleken dat u in deze blokuren veel instructieonderdelen direct kunt afronden. Hierdoor bent u uiteindelijk sneller klaar en heeft u minder lessen nodig. Het is natuurlijk wel mogelijk om een uur te lessen, maar uit ervaring is ons advies minimaal 1,5 uur.

Rijlesmethode:

Bij Rijschool Regenboog wordt de les op een logische wijze opgebouwd, van makkelijk naar moeilijk.

De ‘Rijprocedure B’ (handboek voor instructeurs) beschrijft het gewenste rijgedrag van de automobilist. Dit gedrag bestaat voor een deel uit de juiste toepassing van de verkeersregels, defensief en sociaal rijgedrag maar ook het “nieuwe rijden”. Om dit rijgedrag op de juiste wijze aan te leren, wordt de rijopleiding gegeven door middel van een bepaalde lesmethodiek.

Hierbij gebruikt de instructeur als een hulpmiddel instructiekaart waar de voortgang van de opleiding wordt nauwkeurig bijgehouden. Zo ziet u precies hoe ver u gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is.

Bij deze lesmethode wordt de kennis van het autorijden stap voor stap opgebouwd. De opleiding start met kennis, beheersing en bediening van het voertuig. Vervolgens wordt aandacht besteed aan kijktechniek en bijzondere manoeuvres, zodat je veilig en zelfstandig leert deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.

Na twee derde van de rijopleiding kun je een Tussen Tijds Toets (TTT) bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen. In de TTT worden de vorderingen beoordeeld door een examinator van het CBR. Over de TTT lees je meer in de rubriek Tussen Tijds Toets.

Hoeveel lessen heb je nodig?

Het aantal benodigde lessen is per leerling verschillend en hangt van de volgende factoren af:
– Talent; heeft u aanleg voor de bediening, voelt u de auto goed aan en heeft u verkeersinzicht?
– Leersnelheid; hoe snel pikt u iets op?
– De opgedane rijervaring tot nu; op scooter, op tractor of alleen op de fiets?
– De motivatie om resultaat te behalen.

Rijles is nooit goedkoop, maar wij hebben gunstige tarieven. Verder doen we er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden voor u. U wordt actief bij de rijlessen betrokken, tijdens en na de lessen. Wij motiveren en stimuleren.

Wat is het voordeel van een pakket?

Het volgen van een pakket is een hele plezierige manier om rijles te krijgen. U geeft aan wanneer u kunt en aan de hand daarvan maken we een rooster. Het complete pakket met alle lessen t/m het examen wordt gepland. U weet dan precies waar u aan toe bent. Na ongeveer ¾ van de rijlessen gevolgd te hebben, doet u een tussentijdse toets bij het CBR tegen een gereduceerd tarief van €160.

In verhouding met losse lessen is een pakket voordeliger!! Kijk naar de Tarieven.

Minder lessen nodig gehad?

Indien er voor het praktijkexamen minder lessen nodig zijn dan we hadden geadviseerd en waarvoor al is betaald, dan worden deze lessen na het behalen van het examen terugbetaald.
Alle lessen duren gegarandeerd 60 minuten.

Let op!

De losse lessen zijn gebaseerd op 60 minuten per les tegen een lesprijs van €35,00.
Dus geen 50 minuten zoals ook veel rijscholen hanteren waarbij de prijs aanzienlijk voordeliger lijkt.
(bij ons zou in dat geval een losse les van 50 minuten € 29.15 kosten).

Regenboog proefles 1 uur € 35,00*
*Bij afnamen van een pakket proefles gratis.

Regenboog Slaaggarantie:

Mocht je ondanks de intake en het vaststellen van het RIS pakket de eerste keer niet slagen voor het praktijkexamen (doordat je bijvoorbeeld te gespannen was) dan komt de rijschool jou tegemoet in de kosten voor het herexamen. Je betaalt in dit geval geen € 220,-. maar slechts € 180.00. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doet om te zorgen dat je de eerste keer slaagt voor je rijbewijs.